Activiteiten Verslagen


KAARTVAKANTIE 16 TOT EN MET 20-10-2023

Nadat iedereen was ingestapt vertrokken we op maandag 16 oktober 11 uur  met de bus naar ons lunchadres in Woudenberg, Restaurant Schimmel uit 1585, een prachtige locatie. De lunch was zeer goed verzorgd en om 13.30 vertrokken wij richting Oldenzaal in Overijssel.
Hotel het Landhuis in Oldenzaal bleek een leuk hotel met mooie kamers. Om 17.30 hadden wij een heerlijk diner, er werd volop gekletst, gewoon heel gezellig. En ….om 19.00 uur klaverjassen en spelletjes doen.

Op dinsdag vetrokken we om 10.30 uur voor een rondrit door het Twentse landschap, en op naar  een leuk lunchadres:  het Kulturhus De Klaampe in Westerhaar. We genoten daar van heerlijke soep en broodjes met kroket.
Daarna reden we naar Ommen voor een rondvaart over de Overijsselse Vecht, een fantastische boottocht van anderhalf uur met koffie/thee en gebak.
Weer terug naar het hotel genoten we om 17.30 uur van een heerlijk diner en daarna weer klaverjassen en spelletjes. Het was zeker een hele geslaagde dag.

Woensdagmorgen was er geen programma en ging menigeen wandelen, klaverjassen of een spelletje doen. We hebben in het hotel geluncht en daarna zijn we naar het Landgoed Kaamps in Deurningen gereden. We kregen een prachtige rondleiding op een hypermodern boerenbedrijf, waarbij vele vragen werden beantwoord. Je kon de koeien gewoon aaien, zo dichtbij stonden ze, en wat een mooi gezicht om te zien dat de koeien ook aan rangorde doen! Als ’n bepaalde koe ergens tussen wilde gaan staan, werden er gewoon een paar opzij geduwd. Ook werd goed uitgelegd dat de koeien zelf naar de melkrobot gingen wanneer ze gemolken wilden worden! Dat konden we allemaal goed bekijken, evenals het kaasmaken, de winkel en de brasserie, waar we koffie met heerlijke krentenwegge kregen. De film over het bedrijf werd met aandacht gevolgd!
Rond 16.00 uur zijn we terug naar het hotel gereden, en eventjes pauze tot we aan het diner konden gaan. En dan natuurlijk ….weer heerlijk klaverjassen en spelletjes doen.

Op donderdag hebben we, op een paar thuisblijvers na, heerlijk gewinkeld in het mooie overdekte centrum van Oldenzaal. Met zo’n enorm aanbod aan winkels was het er leuk toeven. Ook hebben velen daar genoten van een lekker kopje koffie of thee. Het was een heerlijke luxe dat we werden gebracht door de bus, al was het niet ver van het hotel. Na de lunch in het hotel werd er voor de laatste keer weer geklaverjast en spelletjes gedaan. Na afloop was er voor iedereen een prijsje. Dit werd enorm gewaardeerd.
In de avond was er een fantastisch optreden van het Oldenzaalse smartlappen mannenkoor.
Ontzettend gezellig: er werd gedanst, polonaise gelopen en vooral heel veel mee gezongen!

Al met al was het echt een fantastische week, met alleen maar gezellige mensen en een hele fijne chauffeur. Dank aan iedereen, die deze week zo geslaagd maakte.

Op vrijdag 20 oktober om 10 uur vertrokken we weer naar huis, met een ingelaste koffiepauze in Teuge, georganiseerd door chauffeur Roel, vanwege het slechte weer. Daar hadden we de hele week geen last van gehad!
Het allerlaatste diner van deze vakantie was in Uddel. Het was voor het eerst dat  busonderneming Midlandtours hier gebruik van maakte en het was zeker erg goed!
En toen naar eindbestemming Noordwijkerhout: Iedereen is weer veilig thuis gekomen, moe maar voldaan!

Dank je wel allemaal.
Elly Duivenvoorden


DAGTOCHT 24-08-2023 NAAR GELDERLAND

Het dagje uit naar de Aalshof in Haps en de rondrit door de Ooypolder is bijzonder goed geslaagd.

Eigenares Conny heeft ons op een hele leuke manier op de hoogte gebracht van het wel en wee van haar pluimveebedrijf. En wat was er eerst: de kip of het ei? Ik weet het nog steeds niet, maar misschien zijn er mensen die het wel weten?

Na haar gezellige en interessante uitleg konden we heerlijk door de prachtige tuin wandelen en de kippen zien die heel veel vrijheid hebben onder de bomen. Er waren twee prachtige nachthokken waar de kippen zelf op eigen kleur op stok gaan en waar de eieren gemakkelijk te rapen zijn aan de buitenkant van de nachthokken.

We konden ook dingen kopen die betrekking hadden op het kippengebeuren.

Voorzien van heerlijke koffie met eigengebakken appeltaart, kokoskoekjes en de voortreffelijke zelfgemaakte advocaat, zijn we naar Millingen aan de Rijn gereden, waar een fantastisch diner voor ons klaarstond. Vooraf tomaten- of groentesoep, daarna drie pannetjes met vlees en schalen met groenten, rauwkost en appelmoes.

Na dit lekkere eten zijn we weer in de bus gestapt voor een hele mooie rondrit door de Ooypolder, met een zeer ervaren gids, die o.a. vertelde over het wasvrouwtje en bleekvrouwtje in het plaatsje Beek. Daarna weer terug naar het restaurant voor het dessert!

Al met al een hele fijne dag, met Ton, onze fantastische chauffeur, die ons weer veilig in Noordwijkerhout heeft afgezet.

Elly Duivenvoorden


22-06-2023 – VERSLAG DAGTOCHT TEXEL

door Elly Duivenvoorden

Het was wederom een fantastische dag!

Allereerst wil ik mijn excuses aanbieden dat ik in de bus geen woordje heb gesproken om jullie welkom te heten en het programma toe te lichten. Ik ben niet zo’n spreker in het openbaar, maar meer een doener op de achtergrond. Chauffeur Ton was reuzeblij met zijn grote fooi die hij heeft ontvangen van ons allemaal!

Maar nu de dagtocht:

Lees meer


20-06-2020 – Klaverjasclub Maasgaarde sluit gezellig seizoen af
Met 45 deelnemers heeft de kaartclub op 20 juni het kaartseizoen afgesloten.
Kaarten en prijsuitreiking met gebakjes, drankjes en culinaire hapjes maakte dat het voor ieder een top middag werd.

Lees meer


20-06-2020 – AFSLUITING VIERKAMP KLAVERJASSEN SEIZOEN 2022-2023
Uitslag van de vierkamp Klaverjassen

1 Sjaak Gerlings 26.776

Lees meer