Bewegen Senioren/Ouderen


STOELYOGA VANAF 26 AUGUSTUS A.S. ELKE WEEK!

Stoelyoga is een vorm van yoga die je zittend op een stoel beoefent. Stoelyoga is de meest laagdrempelige vorm van yoga. Je hoeft er niet voor om te kleden en je mag zelfs je schoenen aanhouden als je dat prettig vindt.

De yogavorm kenmerkt zich vooral door het rustige tempo en de eenvoud. De oefeningen zijn rustig, niet te lang en niet te zwaar en worden op en rond de stoel uitgevoerd. Bij staande oefeningen wordt de stoel vaak gebruikt als steun, zoals bij balansoefeningen of om een houding te vergemakkelijken. Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm en daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang of conditie. Het is een leuke en veilige manier om te blijven bewegen tot op hoge leeftijd. Het brengt je lichaam en geest in balans door alle bewegingen in volle aandacht en met een rustige en diepe ademhaling uit te voeren. Hét ontspanprogramma voor iedereen die, om wat voor reden dan ook, niet op de yoga mat wil of kan deelnemen.

We gaan van start op maandag 26 augustus in de Maasgaarde.

Inloop vanaf 10.30 uur. De les start om 10.45 uur en duurt tot 11.30 uur.

Kosten 3,95 euro per les. In de periode van 26 augustus tot 23 december staan 18 lessen gepland. Afhankelijk van uw instroomdatum krijgt u een aangepaste factuur.

Geef je op via Eveline Anthonissen via 06-30572591.


Zegt u wel eens tegen uzelf: “Ik moet nodig eens wat aan beweging gaan doen”?, maar komt het er niet van? Of weet u niet wat u dan moet gaan doen? U bent te druk, te moe of u heeft geen zin om alleen te gaan.
Juist als u van bewegen een gewoonte maakt en het regelmatig doet, zal uw fitheid, uw functioneren en uw levenskwaliteit verbeteren. Bewegen geeft een lekker gevoel én bewegen is effectief gebleken tegen het voorkomen van valongevallen.

De opgeleide docente zorgt ervoor dat u in uw eigen tempo beweegt en dat u niet meer doet dan u aan kan. U hoeft niet in sportkleding te komen. Zolang u zich maar prettig voelt in wat u aan heeft (alleen graag schoenen met platte zolen). Vaak vinden de oefeningen op muziek plaats en er wordt met veel verschillende materialen gewerkt.

Er zijn verschillende beweeggroepen voor man en vrouw. Voor de zeer fitte senioren is er een actieve groep bestaande uit conditie/aerobic oefeningen. Voor de actieve ouderen is er een loop- en/of zitgroep. Er is ook een groep voor mensen die vanwege lichamelijke beperkingen of andere problemen niet (meer) met de loopgroep kunnen meedoen en dus zittend op een stoel allerlei oefeningen en spelvormen krijgen aangeboden. Dat lijkt eenvoudig, maar kom maar eens meedoen en ervaar wat u allemaal vanaf een stoel kunt doen!

Er is keuze uit de volgende lesuren:
Locatie Maasgaarde
maandag 9.00-9.45 uur (loopgroep,  oefeningen op de grond)
maandag 9.45-10.30 uur (loopgroep, oefeningen op de grond)
maandag 10.45-11.30 uur (stoelyoga, rustige oefeningen op en om de stoel)
donderdag 9.00-9.45 uur (loop en zit groep oefeningen op en om de stoel)
donderdag 10.00-10.45 uur (actieve beweeggroep op muziek (aerobic), oefeningen op de mat)

 

Locatie SOP Puyckendam:
dinsdag 9.15-10.00 uur (loop en zitgroep oefeningen op en om de stoel)
dinsdag 10.15-11.00 uur (loop en zitgroep oefeningen op en om de stoel)
dinsdag 11.15-12.00 uur (actieve beweeggroep op muziek (aerobic), oefeningen op de mat)
vrijdag 9.15-10.00 uur (loop en zitgroep oefeningen op en om de stoel)

Wat deelnemen u oplevert?
Gezondheidswinst en conditieverbetering! Want u werkt aan uw uithoudingsvermogen, lenigheid, coördinatievermogen, spierkracht en evenwichtsgevoel. Voldoende bewegen heeft een gunstig effect uw longen, hart en bloedvaten (bloeddruk) en spieren. U gaat zich beslist fitter voelen.

Wat het u nog meer oplevert?
Een klein uurtje actief zijn in een ongedwongen, gezellige sfeer en nieuwe mensen ontmoeten.

Aarzel niet, kom langs en doe mee! Na het bewegen word een kopje koffie gedronken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met, Eveline Anthonissen 06-30572591