Bewegen Senioren/Ouderen

Zegt u wel eens tegen uzelf: “Ik moet nodig eens wat aan beweging gaan doen”?, maar komt het er niet van? Of weet u niet wat u dan moet gaan doen? U bent te druk, te moe of u heeft geen zin om alleen te gaan.
Juist als u van bewegen een gewoonte maakt en het regelmatig doet, zal uw fitheid, uw functioneren en uw levenskwaliteit verbeteren. Bewegen geeft een lekker gevoel én bewegen is effectief gebleken tegen het voorkomen van valongevallen.

De opgeleide docente zorgt ervoor dat u in uw eigen tempo beweegt en dat u niet meer doet dan u aan kan. U hoeft niet in sportkleding te komen. Zolang u zich maar prettig voelt in wat u aan heeft (alleen graag schoenen met platte zolen). Vaak vinden de oefeningen op muziek plaats en er wordt met veel verschillende materialen gewerkt.

Er zijn verschillende beweeggroepen voor man en vrouw. Voor de zeer fitte senioren is er een actieve groep bestaande uit conditie/aerobic oefeningen. Voor de actieve ouderen is er een loop- en/of zitgroep. Er is ook een groep voor mensen die vanwege lichamelijke beperkingen of andere problemen niet (meer) met de loopgroep kunnen meedoen en dus zittend op een stoel allerlei oefeningen en spelvormen krijgen aangeboden. Dat lijkt eenvoudig, maar kom maar eens meedoen en ervaar wat u allemaal vanaf een stoel kunt doen!

Er is keuze uit de volgende lesuren:
Locatie Maasgaarde
maandag 9.00-9.45 uur (loopgroep,  oefeningen op de grond)
maandag 9.45-10.30 uur (loopgroep, oefeningen op de grond)
donderdag 9.00-9.45 uur (loop en zit groep oefeningen op en om de stoel)
donderdag 10.00-10.45 uur (actieve beweeggroep op muziek (aerobic), oefeningen op de mat)

Locatie SOP Puyckendam:
dinsdag 9.15-10.00 uur (loop en zitgroep oefeningen op en om de stoel)
dinsdag 10.15-11.00 uur (zit groep oefeningen op de stoel en spelvormen)
dinsdag 11.15-12.00 uur (actieve beweeggroep op muziek (aerobic), oefeningen op de mat)
vrijdag 9.15-10.00 uur (loop en zitgroep oefeningen op en om de stoel)

Wat deelnemen u oplevert?
Gezondheidswinst en conditieverbetering! Want u werkt aan uw uithoudingsvermogen, lenigheid, coördinatievermogen, spierkracht en evenwichtsgevoel. Voldoende bewegen heeft een gunstig effect uw longen, hart en bloedvaten (bloeddruk) en spieren. U gaat zich beslist fitter voelen.

Wat het u nog meer oplevert?
Een klein uurtje actief zijn in een ongedwongen, gezellige sfeer en nieuwe mensen ontmoeten.

Aarzel niet, kom langs en doe mee! Na het bewegen word een kopje koffie gedronken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met, Eveline Anthonissen 06-30572591