Activiteiten


November 2023
December 2023 Januari 2024 Februari 2024 maart-2024
April 2024 Mei 2024 juni 2024 juli 2024

Wijzigingen en/of aanvullingen worden in het maandblad afgedrukt.

Activiteiten


DAGJES UIT EN RESERVERINGEN

Hallo allemaal. Het was helaas niet mogelijk om een tweede bus te reserveren voor de dagtocht op 24 augustus jl. Er zouden dan minimaal 80 personen in totaal moeten meegaan. Dit beïnvloedt ook de prijs van de dagtocht.

Voortaan gaan we een ander systeem hanteren, waarbij niet meer van tevoren gereserveerd kan worden. U kunt zich alleen aanmelden op de inschrijf dag, waarbij ook meteen betaald moet worden. Zijn er meer gegadigden dan plaatsen, dan worden die op een lijst gezet en benaderd of zij met de volgende dagtrip mee willen.

De 17 mensen die op de wachtlijst stonden voor de dagtrip op 24 augustus zal ik vragen of zij met de volgende dagreis mee willen en krijgen dan voorrang. Deze trip zal waarschijnlijk in april 2024 plaatsvinden, waar naartoe is nog niet bekend. Dat komt in 2024 op tijd in de OJA-ctueel te staan. Het is de bedoeling dat dan niemand benadeeld wordt.

Met vriendelijke groet,

Elly Duivenvoorden, reiscommissie


DAGTOCHT 24-08-2023 NAAR GELDERLAND

Het dagje uit naar de Aalshof in Haps en de rondrit door de Ooypolder is bijzonder goed geslaagd.

Eigenares Conny heeft ons op een hele leuke manier op de hoogte gebracht van het wel en wee van haar pluimveebedrijf. En wat was er eerst: de kip of het ei? Ik weet het nog steeds niet, maar misschien zijn er mensen die het wel weten?

Na haar gezellige en interessante uitleg konden we heerlijk door de prachtige tuin wandelen en de kippen zien die heel veel vrijheid hebben onder de bomen. Er waren twee prachtige nachthokken waar de kippen zelf op eigen kleur op stok gaan en waar de eieren gemakkelijk te rapen zijn aan de buitenkant van de nachthokken.

We konden ook dingen kopen die betrekking hadden op het kippengebeuren.

Voorzien van heerlijke koffie met eigengebakken appeltaart, kokoskoekjes en de voortreffelijke zelfgemaakte advocaat, zijn we naar Millingen aan de Rijn gereden, waar een fantastisch diner voor ons klaarstond. Vooraf tomaten- of groentesoep, daarna drie pannetjes met vlees en schalen met groenten, rauwkost en appelmoes.

Na dit lekkere eten zijn we weer in de bus gestapt voor een hele mooie rondrit door de Ooypolder, met een zeer ervaren gids, die o.a. vertelde over het wasvrouwtje en bleekvrouwtje in het plaatsje Beek. Daarna weer terug naar het restaurant voor het dessert!

Al met al een hele fijne dag, met Ton, onze fantastische chauffeur, die ons weer veilig in Noordwijkerhout heeft afgezet.

Elly Duivenvoorden


KAARTVAKANTIE 2023

De kaartvakantie  is dit jaar gepland van 16 tot en met 20 oktober. We gaan dan naar Twente, naar hotel Het Landhuis in Oldenzaal. Het hotel heeft 2 biljarttafels en een wellness centre met whirlpool-jacuzzi en sauna.
De prijs komt uit op ongeveer 550 euro exclusief toeslag voor een 1 persoons kamer. Opgeven kan nu al bij Elly Duivenvoorden, tel. 0252 374182

Open maaltijden

Op de 1e donderdag van de maand wordt een open maaltijd gehouden in de grote zaal van Puyckendam, aanvang 17.30 uur, zaal open om 17 uur. U kunt zich hiervoor op de donderdag een week van tevoren opgeven bij Joke Berkhout, die daarvoor van 11 tot 12 uur in Puyckendam aanwezig is. De kosten voor de maaltijd zijn € 15,-, te betalen bij aanmelding.


Bingo
Iedere 2e zaterdag van de maand wordt een bingo georganiseerd in de grote zaal van Puyckendam. Aanvang 13.30 uur, de zaal is open vanaf 13.00 uur.


Activiteiten en lidmaatschap
Als je lid bent van een vereniging kan je ook deelnemen aan de activiteiten van die vereniging. In het verleden hebben wij er nooit een probleem van gemaakt als niet-leden tegen dezelfde vergoeding aan een activiteit deelnamen. Uitgangspunt was om senioren in de gelegenheid te stellen elkaar te ontmoeten en dat willen we ook blijven doen.
Echter het verlies van leden door overlijden en vertrek is groter dan de toestroom van nieuwe leden. Dit heeft nu tot gevolg dat bij gelijkblijvende activiteiten er meer uitgaven zijn dan dat er aan geld binnenkomt.
Om dat te voorkomen hebben we als bestuur moeten besluiten om met ingang van het nieuwe seizoen van de niet-leden per activiteit een hogere vergoeding te gaan vragen dan van de leden.
Deze verhoging van de vergoeding is vastgesteld op € 2,00 per activiteit.
De niet-leden blijven van harte welkom, maar liever hebben we dat ze lid worden. Dat biedt de vereniging meer zekerheid.